Fredag d.30-08-2019 | 0 kommentarer

Andro Rasanter V kontra R?

I 2017 kom Andro med sin Rasanter-serie. Serien var den första av alla pingisgummin, som var utvecklat till dem nya plastbollar. Då dem nya plastbollar kom på marknaden upptäckte många spelare att dem var svårare att få skruv i. Speciellt några bollar var svåra med dem ”gamla” bordtennisgummin, t.ex. den lite långsamma och oskruvade boll. Men med Rasanter serien kom mera skruv och mera fart.  

Andro Rasanter serien kommer i 2 versioner, som har olika övergummin, Rasanter V och Rasanter R. Både V och R har lite tunnare övergummi, så att bollen kommer lättare in i övergummit och därmed får grepp i bollen. Men vad är skillnaden på dem 2 versioner egentligen då?

Rasanter R (R = Rotation):

Övergummit i Andro Rasanter R har nabbar, som är kraftigare och distansen mellan nabbarna är mindre.

Rasanter V (V = Velocity):

Övergummit i Andro Rasanter V har nabbar, som är tunnare och en distans mellan nabbarna som är längre.

Konsekvens:

Övergummit i Rasanter V har mindre motstånd. Detta gör att bollen mycket lätt kommer in i gummit og får grepp. Men då motståndet är mindre har Rasanter V övergripande mindre skruv och bollen kommer mera direkt ut av gummit. Rasanter R därimot har mera motstånd i övergummit, vilket gör att det är svårare för bollen att komma in i gummit. Men när bollen väl är inne ger den större motstånd mera skruv och högra båge.

Dessa skillnader gör, att Rasanter R ofta fungerar bra till den tunga skruvade forehand, och Rasanter V ofta fungerar bra till backhand, där man har mindre rörelser. Rasanter V är perfekt till att blockera med, till att tjeckflippa med och till backhand i allmänhet.

Se video: Andro Rasanter R Kontra Rasanter V

Rasanter R:

  1. Andro Rasanter R37 – https://www.pingiszonen.se/andro-rasanter-r37.html
  2. Andro Rasanter R42 – https://www.pingiszonen.se/andro-rasanter-r42.html
  3. Andro Rasanter R47 – https://www.pingiszonen.se/andro-rasanter-r47.html
  4. Andro Rasanter R50 – https://www.pingiszonen.se/andro-rasanter-r50.html

Rasanter V:

  1. Andro Rasanter V42 – https://www.pingiszonen.se/andro-rasanter-v42.html
  2. Andro Rasanter V47 – https://www.pingiszonen.se/andro-rasanter-v47.html