Onsdag d.19-02-2020 | 0 kommentarer

Önskar att döda bollen snabbt

Stommen till denna ”dödartyp” är oftast styv, och gummit på forehand oftast hårt. Orsaken är, att det hårda första loop ska ha stor kraft och placeras exakt på skivan, så att motståndaren inte kan ta loopet. Klart att gummit ska ha skruv, men det har alla gummin till attackspel. Men är forehanden för mjuk eller stommen för vibrerande, kan spelaren inte lita på placeringen och kraften försvinner i det mjukare gummi.

Det finns jätte många lösningar till spelartypen, som önskar korta bollar. Men vi rekommenderar ofta Loa Schoug’s Rack till dessa spelare. Stommen är styv och forehanden hård med bra fart och precision, så detta racket gör jobbet.

Men Loa Schoug’s Rack har några ytterligare fördelar:

* Andro Rasanter R47, som sitter på forehanden, är optimerat till dem nya plastbollar. Dessa optimerade gummin får lättare grepp i dem tyngre plastbollar. Det betyder, att spelaren lättare får grepp och fart i loopet nära bordet. Och med sina 47 grader i svampen, är gummit tillräckligt hårt till att fungera stabilt och precist vid hård kraft. Men också hård nog till att returspelet blir bra. Bollen springer inte iväg så lätt, när gummit inte belastas hårt.

* Andro TP_Ligna OFF är styv och snabb. Men med sitt mjuka ytterfaner har stommen den fördelen att man lättare får grepp i bollen och samtidig har den en bra bollkänsla.

* På backhand sitter Andro Rasanter R42, som är lite mjukare och har bättre bollkänsla. En stor styrka i Rasanter R42 är att den är jätte bra till att tjeckflippa med, och därför bra till att få första attacken med, något som ofta är viktigt för ”dödartypen”. Skulle den ursprungliga planen om att vinna bollen snabbt inte lyckas, då fungerar den bra i försvar med sin fina kontroll.

Loa Schoug’s Rack:

https://www.pingiszonen.se/andro-tp-ligna-off-rasanter.html

Fungerar bra till spelare som har tränat minimum 3 år.

Andro Novacell OFF m. Rasanter:

https://www.pingiszonen.se/andro-novacell-off-m-rasanter-bordtennisbat.html

Om man önskar lite mera kontroll

Se video: