Onsdag d.09-09-2020 | 0 kommentarer

Hur limmar man ett pingisracket?

Stomme: ska ha 1 lager av lim

Pingisgummi: ska ha 2 lager av lim (kanske 3 om svampen är mycket grov)

Så här gör man:

1) Lägg lim på stomme och svamp, kanske lite mindre på stommen. Ungefär en 5 krona på båda.

2) Börja med att sprida limmet ut på stommen, då det torkar snabbare här. När man ska det fina jämna lager av lim ska man slappna av i handled och trycket.

3) På svampen sprider man limmet ut. Till en börja är lagret inte bra nog. Oftast är det inte jämt, med massor av "bergskedjor" och hål. Nästa steg är trycka hårda och dra limsvampen fram och tillbaka över hela svampen på gummit. Nu börjar lagret att se fint. Till slut kan ma få det fina jämna lager av lim genom att dra med ett minimalt tryck (slappna av i handled och trycket mot gummit).

4) När första lim-lager är torrt kan man lägga på nästa lager av lim på gummit. Denna gången är det lite lättare. Men det är fortfarande viktigt att sista lager blir slät och fin. Så glöm inte dem sista rörelser med avslapnat handled och tryck mot gummi. När lim på gummi och stomme är torrt kan man sätta gummit på stommen. Är gummit inte torr blir limningen dålig, och gummit kan råka lossna sig. Samtidig kommer limmet att sitta kvar på stommen som tuggummi, där det är nästan omöjligt att få bort nästa gång att man byter gummi.

Råd 1) Ser man fortfarande många hål i limmet efter 2 lager, då ge det ett 3. lager. 

Råd 2) Får man för mycket lim på stomme/gummi, då torka limsvampen av i ett papper eller liknande.