Onsdag d.19-02-2020 | 0 kommentarer

Testa Defensivt Racket

Pingiszonen rekommenderar Timber / Vega / Curl DEF racketet till dig, som önskar att börja spela defensivt. Här har du lite upplysningar om hur ett defensivt pingisracket sätts ihop.

Stommen:

En stomme till klassisk defensivt spel ska ha en större yta och samtidigt vara mera flexibel. Flexibiliteten gör att den defensiva spelare får mera tid till att tillpassa sitt slag. Det större yta däremot ger ett större sweet spot och en känsla av att racketet får bra grepp i bollen. Den större yta är en fördel, när man kommer bort ifrån bordet och ska skära, men har en nackdel i snabbt spel nära pingisbordet. Men det är heller inte meningen med racketet Andro Timber 5 DEF, som är stommen i Pingiszonens rekommendation, har stor yta med stort sweet spot och är flexibel, så stommen är perfekt till klassisk defensivt spel.

Forehandgummi:

Den defensiva spelare har olika möjligheter till forehanden. Några väljer gummin med mjuk svamp. Det ger t.ex. stor säkerhet i skäret och är ganska bra, om man önskar stor variation i dem olika slag – t.ex. om man varierar mellan olika typer av skruv i försvarsspelet.

En mediumhård svamp på forehanden gör gummit mera levande och ger mera kraft i dem flesta slag. Detta gör också att denna hårdhet är svårast att försvara sig med. Därför är mediumhårda gummin vanligtvis till spelare som alltid attackerar med forehand och bara är defensiva med backhand.

Många defensiva spelare väljer en hård svamp. Detta ger större stabilitet, precisionn, max-skruv och kraft i attacken. Med hård svamp får man lätt grepp i skäret borta ifrån bordet, då svampen inte är like levande som dem gummin med mediumhård svamp. Samtidigt finns det en kraftreserv, som först sätts fri, när man verkligen drar till i attacken.

Pingiszonen rekommenderar Timber / Vega / Curl DEF till den defensiva spelare:

https://www.pingiszonen.se/andro-timber-5-def-bordtennisbat.html

Valmöjligheter i forehand:

Xiom Vega Asia DF (hård)

Xiom Vega Vega DF (mjuk)

Valmöjligheter i backhand:

TSP Curl P1 (ger max skruv)

TSP Curl P4 (lättast att spela med)