Onsdag d.19-02-2020 | 0 kommentarer

Blockeringsspelaren

Blockeringsspelarna använder grovt sett mest två lösningar. Båda lösningar har bra bollkänsla, men speciellt stommen har olika hårdheter.

Den mjuka lösningen:

Oftast en allround stomme med gummin som har jättemjuk svamp. Här satsar man på maximal kontroll. Är man blockeringsspelare, en bra spelare i serien just under division, är det viktigt, att gummit inte blir för tunt, då man i så fall inte kan lita på vad som händer. Klart att man med detta racket kan attackera, men det är kontrollen i blockeringen, som är det viktigaste.

Pingiszonens förslag:

Xiom Allround S / Vega Euro - https://www.pingiszonen.se/xiom-allround-s-vega-euro.html

Den hårdare lösningen:

Stommen i den här lösningen ska gärna vara tillräckligt styv till att han/hon fortfarande har stabilitet till att placera blockeringen ordentligt, när en hård attack kommer mot dem. En styv stomme har dessutom ett större sweet spot, vilket också är en fördel i blockeringsspelet. För den här typen av blockeringsspelare är det viktigt, att stommen är snabb nog till att blockeringsspelaren kan sätta motståndaren under press. Men det är nästan aldrig dem snabbaste stommar, som dem spelar med. Dem snabbaste är offensiva stommar med bra bollkänsla. Orsaken är, att dem allra snabbaste har för dålig kontroll, och att det blir för svårt att hålla blockeringen på bordet med dessa snabba stommar.

Bordtennisgummit har här inte det hårdaste övergummi. Ett hårt övergummi har mera skruv, och det gör att blockeringsspelaren måste vara aktiv och mera in över bollen. Och det är svårare. Ett mjukare övergummi har egentligen bara tunnare nabbar, som är placerat lite längre ifrån varan. Men det ger en känsla av att övergummit är mjukare. Då övergummit inte har like mycket skruv som ett hårt övergummi, ger det bättre kontroll i blockeringen och man har dessutom bättre möjlighet för att pressa i sin blockering. Den hårdare stomme ihop med gummin med hårdare svamp gör också att attacken blir hårdare, när blockeringsspelaren ska attackera. Rasanter V47 är fantastisk att blockera med, och är samtidigt det bästa gummi att tjeckflippa med.

Pingiszonens förslag:

Inzone Powerallround: https://www.pingiszonen.se/inzone-powerallround-bordtennisbat.html

Xiom Feel SX / Rasanter V: https://www.pingiszonen.se/xiom-feel-sx-rasanter-v.html

(Notera, att möjligheten för att välja V42 inte finns längre, då den var för levande)