Lørdag d.15-08-2020 | 0 kommentarer

Vilket gummi är bäst att skära med?

Det är inte bara attacken, som är vigtig när vi spelar bordtennis. Ofta glömmer man, att ett av dem viktigaste slag är skäret. Har man svårt att skära, är returen oftast jättedålig, och man har heller inte tillräcklig med säkerhet och man förlorar alldeles för många poäng.

Här testar vi 4 olika pingisgummin för att se vilket som är bäst till att skära med.

Andro Rasanter R42, 2.0mm (Min, Peter's, egen backhand): Ger bra fart och skruv. Gummit är optimerat till dem nya plastbollar, så det är lätt att få grepp i bollen. Jag tycker om, att den både ger fart och skruv när man skär. Det är inte säkert att alla tycker om farten, när man skär. Men jag har spelat mycket med den, så det kanske förklarar varför jag tycker, att den är så bra.

Läs mera om Andro Rasanter R42 här: https://www.pingiszonen.se/andro-rasanter-r42.html

Xiom Vega Euro DF, 2.0mm: Dette mjuka gummi, som också är plastbolloptimerat, fungerar jättebra i skäret. Man har en känsla av att det är lätt att sätta skruv, och att man har fin kontroll. Enda nackdel är, att några gånger kan man inte riktigt kontrollera om bollen springer rakt fram eller för högt. Men det är ett mindre problem, och kan även försvinna helt, när man har spelat mera med den.

Läs mera om XiomVega Euro DF här: https://www.pingiszonen.se/xiom-vega-euro-df.html

Inzone Spin, 1.8mm: Klibbigt bordtennisgummi, som inte har effekt. Gummit fungerar bra till nybörjare eller spelare, som gärna vill ha en säker backhand med massor av skruv. I skäret är den långsammare än Andro Rasanter R42 och Xiom Vega Euro DF. Det gör det möjligt att hugga till i skäret, och ge extra skruv. Jag spelar inte på det sättet, och är van vid gummin med effekt, så i början hade jag svårt att kontrollera gummit i skäret. Några gånger gick bollen för högt andra gånger i nätet. Men efter att man har spelat lite med det, får man kontrollen och så har man möjligheter i skäret, som man inte har med Vega Euro DF och Rasanter R42.

Läs mera om Inzone Spin här: https://www.pingiszonen.se/inzone-spin.html

Inzone Progress, 2.0mm: Testvinnaren! Bra skruv, bra kontroll, passande fart och flera möjligheter i skäret. Ett pingisgummi, som man kan hugga till med.

Läs mera om Inzone Progress här: https://www.pingiszonen.se/inzone-allround.html

Slutsats: Alle dem testade gummin fungerar fint till att skära med, speciellt när man har spelat lite längre med dem. Dem två långsammare gummin Inzone Spin och Progress, har nog flera möjligheter, då man kan skära hårt utan att bollen springer iväg. Men personlig känsla och vad man är van vid har också stor betydning.