Fredag d.30-08-2019 | 0 kommentarer

Racket till Action och Skoj

Är du seriespelaren, som vill ha bollen igång direkt? Eller korta luriga servar, kort retur?… Nej tack, du vill igång och spela skojiga bollar där attacken går fram och tillbaka hela tiden! Här vill vi prova att kolla på vad som kunde passa till dig.

Ditt pingisracket ska passa till ditt nivå, så att det inte är för långsamt eller för snabbt. Men har man en spelstil där man egentligen bara önskar att komma igång med den skojiga boll och slå hårt till varan fram och tillbaka, då får pingisracketet gärna vara en aning snabbare än det vi rekommenderar till dem flesta.

Det viktigaste i vår rekommendation är:

-          Din stomme ska passa till din nivå, så att det inte blir för långsamt, men också så att du kan spela långa skojiga bollar med kraft. Är man nybörjare: All+.  Spelar man i högsta serie just under division: OFF stomme (gärna hård stomme om nivån är tillräckligt)

-          Pingisgummit ska vara med limeffekt. De äldre klassikerna (t.ex. Mark V) kan fungera, men gummin med limeffekt är skojigare, snabbare och lättare att spela med. Men gummit får inte vara för hårt, då ett hårt gummi fungerar bättre till kort serve, kort retur och hård första attack som slutar bollen. Absolut inte en skojig boll för den spelartypen, som den här artikeln riktar sig till :)

Men det ger många möjliga kombinationer av stommar och bordtennisgummin, som kunde passa dig! Är man en bra seriespelare, då kan en hård stomme med mjuka gummin passa bra, men en mjukare stomme med medium hårda gummin kanske också går bra. I varje fall, så går hård stomme sällan bra med dem hårdaste gummin till dig. På sikt ska man nog prova sig lite fram, och har man möjligheten då prova gärna klubbkompis’ racket för att få erfarenhet med vad som du gillar.

Limeffekten gör att du lätt kan slå dina attackslag. Du får lätt fart i bollen med gummin, som har limeffekt, men du har också bra kontroll på bollen, som din motståndare slår tillbaka. Limeffekten gör också att ditt racket känns bra att spela med. Ditt racket känns inte segt, men levande och skönt.

Kombinationer är många, men här är 3 förslag:

  • Vuxen nybörjare - träningsvan (3-4 år i klubb). All+ stomme med medium/mjuk gummi

Inzone Columbia ALL+ / Rasanter / Vega - https://www.pingiszonen.se/inzone-columbia-all-rasanter-vega.html

  • Träningsvan (från ungefär 3 år i klubb). Medium styv/medium hård OFF stomme med medium hårt gummi

Yasaka Ma Lin / Andro Whitesponge - https://www.pingiszonen.se/yasaka-ma-lin-andro-whitesponge.html

  • Träningsvan (från ungefär 5 år i klubb). Medium styv/hård OFF stomme med hårda gummin, men inte hårdaste slags

Inzone Explorer / Rakza X - https://www.pingiszonen.se/inzone-explorer-rakza-x-bordtennisbat.html