Onsdag d.24-04-2019 | 0 kommentarer

Yasaka Rakza PO

Är du en offensiv spelare med en stark forehand? Kanske en lite svagare backhand? Önskar du att stå nära bordet? Svarar du ja till dessa frågor, då bör du prova en Yasaka Rakza PO kortnabb!

Även om man inte känner sig som en naturlig kortnabb-spelare, har Yasaka Rakza PO några fördelar, som gör att dem flesta offensiva spelare bör överväga den:

  • Returspelet inne över bordet är mycket lättare. Med Yasaka Rakza PO är det lätt att returnera kort, lätt att skära och lätt att flippa (eller bananaflipp). Så man kan snabbt få övertaget efter motståndarens serve.
  • Lätt att öppna/loopa med. Kommer långa, skruvade, svåra bollar är det mycket lättare att öppna/loopa med Rakza PO. Man gör mycket färre misstag. Och det är lätt att loopa i en farlig riktning.
  • Lättare att försvara sig. Det är lättare att blockera med Yasaka Rakza PO än med en normal backside. Och det är mycket lättare att ändra riktning och sätta motståndaren under press.

 

Det är ganska lätt att gå ifrån ett backside gummi till att spela med Yasaka Rakza PO kortnabb. Rakza PO är snabb, och det är den kortnabb som påminner mest om ett backside gummi. Man kan slå alla slag med Rakza PO, men ballonplock borta från bordet går dåligt. Fördelarna med Yasaka Rakza PO gör, att många kommer uppleva, att man snabbare lyckas pressa motståndaren, att man lättare kommer från försvar till attack och att man gör färre misstag.

 

Yasaka Rakza PO kan också med fördel användas i forehand, se bara Mattias Falck. Det ger inte lika mycket skruv i loopet, men man får ofta ett gratis poäng ändå, då den mindre skruv lurar motståndaren. Även Ma Long gjorde misstag på Mattias Falcks forehandloops i VM finalen 2019! Har man ett kort, flackt och direkt slag på bollen hittar man inte ett bättre gummi än Yasaka Rakza PO.  Provar man Rakza PO i forehanden ska man vara uppmärksam på, att rörelsen ska vara kortare än normalt. Detta gör det möjligt att använda Rakza PO i en period, där man arbetar på få ett kortare sväng i forehanden.

Se video: Yasaka Rakza PO

 

Yasaka Rakza PO

https://www.pingiszonen.se/yasaka-rakza-po.html